Rock XXL

Bram Desimpelaere
On The Sideline

23 okt 2017 – Seppe Van Ael – Album reviews

Hoewel het concept singer-songwriter nog niet heel erg is ingeburgerd in de Belgische punkscene zijn er een aantal enkelingen die het dus uiteraard wel allemaal op zichzelf doen. Bram Desimpelaere uit hartje Kempen kwam dan ook aanzetten met zijn eerste plaatje: On The Sideline.

Openen doet ‘On The Sideline’ met jawel: On The Sideline. Vergezeld door een piano en enkele strijkers, zingt Bram over het zijn van zichzelf. Tranen schieten ons niet te binnen, maar hij weet wel te pakken met zijn stemgeluid dat zeer gemeend klinkt. ‘Hey Girl’ en single ‘Unbreakable Bound’ gaan dan ook op hetzelfde elan verder. ‘On The Sideline’ eindigt met ‘True Believers’ van Bouncing Souls. Een toffe afsluiter als je het mij vraagt, al had ik misschien toch nog een extra Bram original gehoord.

Er zijn absoluut betere zangers, maar gevoelsmatig zit dit plaatje meer dan goed. Drie nummers en een cover is niet al te veel, maar ‘On The Sideline’ is wel een toffe kennismaking met Bram Desimpelaere. Op naar de volgende!

score: 6,5/10