Rock XXL

Düster Lust
Düster Lust

14 sep 2016 – Seppe Van Ael – Album reviews

In 2010 ligt de bakermat van het toenmalige Unveil the Beauty dat toen bestond uit Philip (drums, keyboards, grunts) en Heiko (bass, gitaar) Seibert. Het duo creëerde een aardig aantal nummers, maar de band werd pas compleet in 2014 toen Regina Beatrix Rumpel de twee bijstond als vocaliste. De band veranderde snel van naam, want een andere band het deze naam geclaimd. Er werd een twee bassist (Michél Greul) toegevoegd en Düster Lüst was geboren.

Hun toenmalige album dat dezelfde naam had als de band werd aangepast aan de recente naam. Originaliteit was dus ver zoek. De vocalen op de plaat zijn verre van uitmuntend. Regina probeert een goede sopraan te zijn, maar tevergeefs. De combinatie van de hun verwarrende instrumentaliteit en haar stem zijn een hoop samenraapsels van de betere bands binnen het genre. Muzikaal loopt de band van oost naar west; soms klinkt het vrij goed, maar een paar seconden later was alle hoop tevergeefs.

Hun artwork zit zeer goed, maar lijkt een copy-past van Epica’s “Requiem for the Indifferent”. Hier merken we weeral een gebrek aan originaliteit.  Al bij al is het wel een ‘echte band’, maar passen de elementen gewoonweg niet bij mekaar. Een tip aan Düster Lüst: doe iets aan die vocalen en schudt de componist van jullie muziek eens goed door mekaar.

score: 4/10