Rock XXL

Red Baroness & The Murder Kings
S/T

11 apr 2017 – Seppe Van Ael – Album reviews

Het Merchtemse Red Baroness & The Murder Kings werd opgericht in 2014 door zangeres Marcia aka Red Baroness. De band had te kampen met een aantal line up wissels maar nu dit achter de rug is kwam dit trio aanzetten met hun eerste self titled EP.

De opener van de EP is het nummer 'Stark Raving Mad'. Dit nummer start redelijk rustig op een bijna AC/DC manier. Wanneer we dachten dat het nummer zou ontploffen en we hardrock verwacht hadden leek 'Stark Ravind Mad' eerder bluesrock te zijn. 'Baby, Go Wild!' is met zijn simpliciteit dan weer eerder te vinden in het punkgenre. Dit nummer deed ons een beetje denken aan The Clash. 'Whitehorse Queen' is dan weer aan te sluiten bij 'Stark Raving Mad'. 'Flowers of Shame' is dan weer wat krachtiger en ook het refrein is redelijk aanstekelijk. 'Gasoline Lake' is ook weer aan te sluiten bij opener 'Stark Ravind Mad'.

De nummers van Red Baroness & The Murder Kings zijn redelijk simpel op een aantal gitaarsolo's na. Ook de drums hebben weinig variatie en hoewel de vocals best oke zijn is de variatie hier ook ver zoek. Less is more, maar dat hebben Red Baroness & The Murder Kings misschien net iets te letterlijk genomen. De stijl van deze band ligt vast en deze is gewoonweg niet altijd even moeilijk, en daar is niets mis mee, maar ik mis gewoonweg een hele hoop kracht. Misschien weet dit trio ons in de toekomst nog te verrassen maar voor nu zeg ik toch liever nee.

score: 4/10