Rock XXL

Veil of Mist
Disenchantment

2 nov 2016 – Seppe Van Ael – Album reviews

Veil of Mist vindt z’n ware roots in Reims in het noordoosten van Frankrijk. Het was zoals voor vele kleinere bands geen makkelijke zaak, want door persoonlijke redenen doorstond de band al een aantal veranderingen binnen hun bezetting. Niettegenstaande bracht de band, na twee eerdere demo’s, hun recente debuutalbum Disenchantment uit.

Het album begint met het mysterieuze ‘Fané’ waarin we de frêle stem van Amandine Rosselle voor de eerste keer horen. Knap staaltje vocalen als je het ons vraagt. In de volgende nummers is ook de kalme, melodieuze muziek te horen dus vragen we ons op dat moment af of het album ook heavy nummers bevat. Tijdens ‘Weight of Regrets’ wordt onze vraag beantwoord, want dit is een song die de rotsen doen beven. Dit gebeurt ook tijdens de twee laatste songs ‘Shareholder of your Ruin’ en ‘I Shall Not Die Alone’. Kleine, leuke insteek: deze nummers bevatten gastvocalen van Eddie Risdal die we kennen van de Noorse gothic metalband Ancestral Legacy.

Veil of Mist levert met Disenchantment een vrijwel goed album af, maar we zijn toch van mening dat het niet echt iets ‘unieks’ is. Er ontbreekt wat variéteit en een aantal verrassende effecten waren welkom geweest. Er is zeker nog ruimte om te groeien, so don’t give up!

score: 6,5/10