Rock XXL

Onze tips voor Graspop Metal Meeting op zondag!

6 jun 2018 – Seppe Van Ael – Nieuws

Het is weer bijna zover: Graspop Metal Meeting! De heilige grond in Dessel wordt van 21 tot 24 juni weer omgetoverd tot het walhalla van de Belgische metal fan, en ver daarbuiten. RockXXL deelt met jullie vijf bands, per dag, die wij de moeite vinden om te gaan bekijken op het festival! Dit keer zondag 24 juni.

5. Employed To Serve/ 11u30 – 12u10/ Jupiler Stage

Bands als Code Orange staan aan de wieg van een nieuw soort hardcore. Het Britse Employed To Serve sprong in 2013 op dezelfde kar. Extreme, laag getunde hardcore met breakdowns is wat Employed To Serve te bieden heeft. Eén ding is zeker: Zij die nog niet wakker zijn op zondagochtend, zullen dat om 11u30 wel zijn!

4. Dead Cross/ 21u40 – 22u30/ Marquee

Het Amerikaanse Dead Cross bestaat slechts drie jaar. Hun eerste self-titled album viel alvast in de smaak bij heel wat liefhebbers van chaotische metal en hardcore. De band gaat vooruit als een sneltrein en zal op Graspop bewijzen dat de lijn tussen chaotische en aanstekelijke muziek zeer dun is!

3. The Boody Beetroots Live/ 23u20 – 00u35/ Metal Dome

De meest atypische band op de affiche van Graspop Metal Meeting is The Bloody Beetroots Live. Met hun nieuwe album 'The Great Electronic Swindle' maakte deze dj's hun sound wat meer uptempo en zochten ze een band bij elkaar om live te spelen. Met nummers als single 'My Name Is Thunder' belooft het alvast een groot feest te worden!

2. Limp Bizkit/ 17u30 – 18u30/ Main Stage 1

Moeten we Limp Bizkit nog voorstellen? Deze Amerikaanse nu-metal band kan rekenen op heel wat voorstanders, maar al evenveel tegenhangers. De band komt niet aanzetten met een nieuw album en dat is goed nieuws. We hopen op een show vol bekende en kei harde Limp Bizkit nummers. De grond gaat daveren in Dessel!

1. Knocked Loose/ 14u55 – 15u35/ Jupiler Stage

Knocked Loose optpopte zich met hun nieuwste album 'Laugh Tracks' tot een gewilde band in het wereldje van de hardcore. De band vaart mee op de koers van bands als Code Orange en het hierboven vermelde Employed To Serve. Two steps, mosh pits, stagedives,… het kan allemaal bij Knocked Loose!